Nyheter – oktober 2022
Nyheter – augusti 2022
Nyheter – maj 2020
Nyheter – juli 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – december 2018

Blynäsbladet

Publicerad lördag 6 jul 2019, 21:53

BLYNÄS-bladet

juli 2019

Hej alla Blynäsbor!

Så är den efterlängtade sommaren här, då man gärna åker iväg på en semesterresa.

Men de som inte tar semester är tjuvarna. De måste jobba ihop sitt levebröd både sommar som vinter. För att göra sommartiden så säker som möjligt i vårat område, vill vi påminna om att vi kan samarbeta för att försvåra för inbrottstjuven – grannsamverkan.Vi kan t.ex. hjälpa varandra att ta in post, klippa gräs, vattna blommor, kontrollera fönster och dörrar och kanske på andra sätt försöka få ett tomt hus att se bebott ut. Häng en handduk på tork, förändra något från en dag till en annan. Fulla brevlådor och tomma sopsäckar skvallrar om att ni är bortresta.

Tala med din granne om ni kan hjälpas åt och tala samtidigt om hur ni kan bli kontaktade under resan.

Då området har fått många nya små medlemmar som inte riktigt förstår att man inte skall springa eller cykla rakt ut framför bilarna då de är inne i sina egna lekar, ber vi er alla vuxna att hjälpa till att tänka för de små också. Man kan t ex sänka hastigheten då man kommer in i området. Det går alldeles utmärkt att köra i 20 km/h. För att ytterligare minska risken kan man parkera bilen i garaget och inte utefter gatan, tänk man kan kanske få lite extra motion på köpet.

Sedan har vi vår gemensamma sommaraktivitet, gräsklippning runt lekplatsen. Som i år kommer att skötas av en robotgräsklippare, Ni får gärna komma med förslag på vad den ska heta. Men de andra gräsytorna får vi fortfarande hjälpas åt att klippa.

Är det något ni funderar över, är ni välkomna att ta kontakt med någon av oss i styrelsen.

En riktigt trevlig fortsättning på sommar

Önskar.

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.